Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

Devrimcui Tutsakları Sahiplenelim Paneli PDF Yazdır e-Posta
Cuma, 10 Haziran 2011 16:51

Almanya'nın Münih şehrinde 8 Haziran 2011 Çarşamba günü,  Devrimci tutsaklarla dayanışma amacıyla Anadolu Federasyonu çalışanları ve Rote Hilfe (Kızıl Yardım) tarafından bir panel düzenlendi.

Rote Hilfe sözcüsü Almanya’da devrimcilerin yargılandığı 129a-b yasası hakkında bilgiler vererek, yasa maddesinin mahkemeler tarafından ilerici devrimci örgütlere karşı nasıl kullanıldığını anlattı. Anadolu Federasyonu çalışanı ise Stammheim davası ve Düsseldorf `ta şu anda devam eden davalar hakkında bilgiler verdi.

Panelde ağırlıklı olarak cezaevlerindeki tecrit koşulları ve duruşmalar esnasında yaşanan hukuksuzluklar anlatıldı. Özellikle tecrit işkencesinin insan bedeni üzerinde yarattığı fiziksel ve ruhsal tahribat üzerinde durularak devrimci tutsakları sahiplenmemiz gerektiği üzerinde duruldu.

Anadolu Federasyonu çalışanı ayrıca Türkiye’de yaşanan 19 Aralık katliamıyla açılan F tipi tecrit hücrelerini ve Büyük Direnişi anlatarak, tecritin başarıya ulaşamadığın, devrimci tutsakların üretmeye, yaratma devam etiğini örnekler vererek anlattı.

Devrimci tutsakları sahiplenmek için herkesin yapabileceği şeyler olduğu söylenerek, mahkemelere katılım, tutsaklara kart-mektup gönderme, imza metni alarak kendi çevremizden imza toplama çağrısı yapıldı.

Almanların çoğunlukta olduğu panele 45 kişi katıldı.

Ana sayfa