Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

Hamburg ve Londra'da Mehmet Başbağ Anıldı PDF Yazdır e-Posta
Pazartesi, 17 Ekim 2011 14:54

Almanya'nın Hamburg şehrinde ve İngiltere'nin Londra şehrinde cephe şehidi Mehmet Başbağ anıldı. LONDRA: 4 Ekim gecesi saat 23 civarında Yunanistan’ın Selanik kentinde bir kazayla bulunduğu ortamdaki patlayıcının patlaması sonucunda şehit düşen DHKC savaşçısı Mehmet Başbağ Londra Anadolu Gençlik Merkezinde anıldı. Anmada Halk Cephesini temsilen kısa bir konuşmayla başlandı.

“Bizler, haksızlığa, açlığa, yoksulluğa karşı sürdürülen hak ve özgürlükler Cephesinin görünen yüzleriyiz.  Bir de bizim göremediklerimiz, bilmediklerimiz var. Onlar yüzünü bile görmedikleri bizler için, yani halk için canlarını feda ediyorlar, hem de yaşamayı bizden daha çok seviyorken.  Bizler de emperyalizme ve faşizme karşı halkların özgürlüğü için mücadele edenlerimizi bir dergi alarak,  dergimizi okuyup okutarak destek olmalıyız.  Düşüncelerimizi ancak böyle yayabilir ve çoğalabiliriz…”

1 dakikalık saygı duruşu sırasında Mehmet Başbağ’ın çok sevdiği ve yoldaşı Eyüp Beyaz’a ait olan şiiri okundu.

Yoldaşlar/ Bizler ki, hayata /Birbirimizin gülen gözlerinden bakmışız
Halkımızın bağrında /Kor kor kor isyan ateşleri yakmışız
Halkımızın en taze düşleri için  /Hayatın farklı mecralarına akmışız
Acılar, sevinçler, hasretlikler tatmışız
Ne mutlu bizlere ki/ Bu büyük ailede yaşamı ve ölümü paylaşmışız
Bu zulüm düzenine /Bizi birbirimizden ayırdığı için
Zorunlu hasretlikler dayattığı için  /Lanet olsun diyorum
Sizleri çok seviyorum./ Yaşamım binlerce kez feda olsun sizlere
Hasretimi, zaferin aydınlık sabahına saklıyorum. /Sizi orada bekliyorum.

Eyüp Beyaz

Saygı duruşundan sonra DHKC‘nin Mehmet Başbağ’ın şehitliği üzerine yaptığı açıklama ve özgeçmişi okundu.  “Devrimci Şehitler Onurumuzdur” sloganı atıldı. Ve Mehmet Başbağ’ın sevdiği halk türküleri söylendi.

Saat 18. 15 ‘te başlayan ve yaklaşık 50 kişinin katıldığı anma 19.30’da “Bize Ölüm Yok”  marşıyla sona erdi.

***

HAMBURG: Mehmet Başbağ için Hamburg’da bir anma yapıldı. Önce Mehmet için bir köşe hazırlandı.

Anma, Mehmet ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.  Daha sonra  Mehmet'in 4 Ekim'de Yunanistan'da şehit düşmesi ve cenazesinin 14 Ekim'de Elazığ'da törenle toprağa verilişiyle ilgili kısa bir konuşma yapıldı.

Ardından Mehmet'le ilgili DHKC'nin yaptığı açıklama okundu. Açıklamanın okunmasından sonra şiirler okundu. Mehmet'in cenazesi için Yunanistan'a giderek cenazeye katılan bir arkadaşımız, Yunanistan'daki cenaze törenini, bu konudaki gözlemlerini anlattı. Son olarak da birlikte hazırlanan yemek yenildi.

Ana sayfa