Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

Şehitlerimizi Stuttgart’ta da Andık PDF Yazdır e-Posta
Perşembe, 22 Aralık 2011 18:17

Almanya'nın Stuttgart şehrinde, Stuttgart Halk Kültürevi’nde 19 aralık katliamı ve büyük direniş şehitleri anıldı. Açılış konuşması ve 19-22 aralık şehitleri nezdinde tüm dünya devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşundan sonra 19-22 Aralık hapishaneler katliamını belgeleyen 20 dakikalık sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından yapılan konuşmalarda 19 Aralık katliamı ve büyük direniş şehitlerimizin bize bıraktığı değerlerimiz ve devletin hitler faşizmini aratmayan hapishaneler katliamına değinildi.

Maraş katliamının 33. Yıl dönümü de olan bu günde, o günleri yaşayan, katliama tanık olan bir arkadaşımız söz aldı ve o günleri yaşadığı acı anılarını anlattı. Maraş katliamının devlet politikası olduğuna değindi. Almanya’da, bizim yıllardır söylediğimiz alman devletinin gizli servislerinin desteklediği, finansmanını sağladığı Nazi çeteleri elini kolunu sallayarak katliamlar yaparken, sudan sebeplerle devrimciler tutuklanıyor yıllarca tecritte tutuluyor, denildi. Almanya’da ölen insanlarımızın  katili Alman devleti ve onun gizli servisidir. Tutuklu bulunan antifaşistler ve devrimcilerin derhal serbest bırakılması gerektiği dile getirildi. Almanya Dortmund’ta seri cinayetlerde başına 3 kurşun sıkılarak öldürülen Maraşlı Mehmet Kübasil’in hayatı öyküsel bir gösteriyle canlandırıldı.

Büyük direnişte şehit düşen 122’lerden üçü olan Gülsüman Dönmez, Şenay Hanoğlu ve Zeliha  Ertürk’ün hayatının canlandırıldığı tiyatro gösterimi sunuldu ve şehitlerimizin sevdiği türküler hep bir ağızdan söylendi. Yemek esnasında Almanya’daki devrimci tutsaklarımıza gönderilmek için toplu olarak yılbaşı kartları yazıldı. Anmaya 70 aşkın insan katıldı.

Stuttgart-19Aralik-20111219-1Stuttgart-19Aralik-20111219-2Stuttgart-19Aralik-20111219-3

Ana sayfa