Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

İşte AKP Demokrasisi; Baskınlar, Saldırı Ve İşkence PDF Yazdır e-Posta
Pazar, 22 Mayıs 2011 00:00

Mersin Halk Cephesi İstanbul ve Ankara’da yapılan ev ve dernek baskınları ile Gençlik Federasyonu’nun açtığı parasız eğitim talepli çadırlarına yapılan saldırıları protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

21 Mayıs günü Mersin’de Taş Bina önünde yapılan açıklamada “Gözaltılar, Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz” pankartıyla saldırılara cevap verildi. Taşıdıkları kızıl bayraklarla asla düşüncelerinden vazgeçmeyeceklerini haykırdılar. “Gözaltılar, Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz, Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz, Parasız Eğitim İstiyoruz, Faşizme Karşı Omuz Omuza, Halkız Haklıyız Kazanacağız, Yaşasın Devrimci Dayanışma” sloganlarında coşkunun yanı sıra zulme karşı kin ve öfke vardı. Niyazi Harnuboğlu’nun okuduğu açıklamaya 17 kişi katılırken, EHP’de desteğini sundu.

Açıklamanın tam metni aşağıdadır;

BASINA VE HALKLARIMIZA  

İŞTE AKP DEMOKRASİSİ; BASKINLAR, SALDIRI VE İŞKENCE  

21.05.2011

Ankara polisi, 17 Mayıs 2011, Salı sabahı saat 7.00 civarında evlere baskın yaparak 11 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında TAYAD’lı ailelerin ve Ankara Haklar Derneği üyeleri olan bu kişiler Ankara TEM’e götürüldüler.

Polis baskın yaparak gözaltına aldıkları Bayram Dalyan’ın evine tekrar giderek, evdeki misafirleri tehdit etti. Saat 11.00 gibi tekrar iki polis eve gelerek, evde cep telefonlarını unuttuklarını, telefonu kendilerine teslim edilmesini istediler. Evdeki misafirlerin “bir bilgimiz yok” demesine aldırmayan polisler, şehir dışına çıkacak olan misafirlere “o telefon bulunmadan hiçbir yere gidemezsin. Eğer konuşmazsan bu siciline işler. Bunlar benim telefonumu canlı bomba düzeneği yapar, kullanırlar” diyerek gittiler.

Yine öğlen saatlerinde Murat Aydoğan’ın evine giden polisler ise telsizlerini evde unuttuklarını söyleyerek evi tekrar aradılar. Birkaç evin birden basılmasına katılan polis telefonunu hangi evde bıraktığını hatırlamayınca ev ev dolaşıp telefon aradı. Telsizini, telefonunu bastığı evlerde unutan polis korkaklıkla, acizlikle ailelerimizi taciz ediyor.

TAYAD’lı Ailelere Özgürlük İstemek Suç Sayıldı

Ankara’da evleri basılarak gözaltına alınanların avukatlarından aldığımız bilgiye göre, gözaltı gerekçesi  basın açıklamasına katılmak. 15 Haziran 2010 tarihinde Ankara ve İzmir’de yapılan baskınlarla 17 TAYAD’lı gözaltına alınmıştı. “Tutuklu TAYAD’lılar Serbest Bırakılsın” talebiyle başlatılan kampanya çerçevesinde düzenlenen basın açıklamalarına katılmaları gerekçe gösterilmiştir.

Gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakıldılar.   

Parasız Eğitim İstemek Suç Sayıldı

Tayip Erdoğan’ın karşısında  “Parasız Eğitim İstiyoruz, Alacağız” sloganıyla pankart açtığı için 15 aydır tutsak olan Ferfat ve Berna’nın serbest bırakılması için 20 Mayıs Cuma günü Ankara Sakarya Meydanı’nda açlık grevi çadırı açan Ankara Gençlik Dernekli öğrenciler gözaltına alındılar. Saat 13.00’de basın açıklaması yaptıktan sonra açlık grevi çadırını kurarken polis saldırdı ve beş kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra 13.45 civarında tekrar Sakarya Meydanı’nda açlık grevi çadırı açmaya çalışan Ankara Gençlik Dernekli 5 kişi daha gözaltına alındı. Saat 17.00’de, demokratik kitle örgütlerinden temsilcilerin de katıldığı, saldırıları protesto eden basın açıklamasının ardından açılan üçüncü çadıra da polis saldırdı ve 8 kişiyi daha gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 18 kişiden 14’ü dün serbest bırakılırken 4 kişi hala gözaltında.

  Ve bugün 21 Mayıs cumartesi çadıra dördüncü kez saldırdı polis ve 8 kişiyi daha gözaltına aldı.

10 Mayıs Salı günü, İstanbul okmeydanı’nda polisin gece yarısı hukuksuz bir şekilde yaptığı operasyonda da aralarında Grup Yorum elemanlarının da olduğu 46 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişiler den 9’u tutuklanmıştır.

İŞTE AKP DEMOKRASİSİ

Ülkemizdeki yasalar böyle işliyor basın açıklamasına katılmanın, parasız eğitim istemenin, yozlaşmaya uyuşturucuya fuhuşa karşı kampanya düzenlemenin, 150 bin kişilik konser vermenin, 30 bin kişiyle 1 Mayıs’larda yürümenin bedeli; ev, dernek, kültür merkezi baskınları, açlık grevi çadırlarına saldırı, işkenceyle yerlerde sürüklenerek gözaltılar ve tutuklamalardır.  

AKP iktidarı bu saldırılarla insanların haklı taleplerinden vazgeçeceklerini sanıyorlar. Ama bilmiyorlar ki aslında öfkemizi büyütüyorlar.

Yapılan bu saldırılar devrimci-demokratik kurumları ve tüm halkı susturmak için yapılmıştır. Ya benden yanasınız ya karşımdasınız diyerek kendinden yana olmayanları yok etmeye çalışıyorlar.

Haklı mücadelemizi durduramazsınız! Bizleri sindiremezsiniz! Çünkü biz gücümüzü tüm ezilen sömürülen ayak takımı dediğiniz halklarımızdan alıyoruz. Yaptığımız bu bağımsız ve demokratik Türkiye mücadelesinde haklıyız kazanacağız!

GÖZALTILAR, TUTUKLAMALAR, BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!

HALKIZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!

HALK CEPHESİ

Ana sayfa