Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

Bursa'da Gözaltına Alınanlar Serbest Bırakıldı PDF Yazdır e-Posta
Perşembe, 30 Haziran 2011 00:00

Bursa’da Dergi Satışı Ve Saldırı

TELEFERİK : Teleferik’te Yürüyüş Dergisi tanıtımı.

29 Haziran günü 4 Yürüyüş okuru Teleferik Akçağlayan mahallesinde 274. sayının tanıtımını yaptılar. 2 saat süren tanıtımda 12 dergi satılırken, 2 Temmuz Sivas katliamı dolayısıyla Halk Cephesinin düzenleyeceği anma programına çağrılar yapılarak afişleme yapıldı.

KESTEL: Bursa’nın Kestel İlçesinde Yürüyüş dergisi tanıtım ve satışında üç Yürüyüş okuru 30 Haziran günü sivil polisler tarafından megafonu kapatmaları ve kimlikleri vermeleri konusunda tehdit varı bir şekilde durdurulmak istendi. Bir yandan da dergiyi zorla alıp bakmak istemelerine karşı Yürüyüş okurları bu davranışlara tavır alarak tartışmayı sürdürdü. Bunun üzerine polisler ekip çağırdılar. Yürüyüş okurları da sesli ve megafonlu bir şekilde halka AKP polisinin baskılarını teşhir eden konuşmalar yaptılar. Bu sırada çevrede toplanan insanlar polisi rahatsız edecek ki sürekli telsizle acil ekip istemeye devam ediyordu. İki resmi ekip geldikten sonra saldıran polis biber gazı sıkarak Tuncel Ayaz, Neşet Altay ve Özgür Elbir’i yerlerde sürükleyerek araçlara koydular. Gözaltı sırasında “Baskılar Bizi Yıldıramaz, İşkence Yapmak Şerefsizliktir, Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz” sloganları atıldı. Daha sonra Kestel Emniyetine götürülen üç Yürüyüş okuru burada da saldırılara uğradı. Yere yatırılarak sırtına çıkıp küfürler savuran işkenceci polisler özellikle 17 yaşında olan Özgür Erbil üzerinde saldırılarını yoğunlaştırmak istediler. Ağzının içine biber gazı sıkılarak işkence yapmaya çalışan polise yönelik İşkence Yapmak Şerefsizliktir sloganları atıldı. Üst araması ve önlüklerin çıkarılması sırasında süren saldırı bir an polislerin kendi aralarında eğitim çalışmalarına dönüştürülmek istedi. “Bunlar böyle, sizi tahrik etmeye çalışırlar. Kendilerini kanıtlamaya çalışırlar. Terör örgütleri böyle kullanıyor, illegal örgütler böyle militan yetiştiriyor” gibi konuşmalar yaptılar. Buna karşı Yürüyüş okurları net tavırlarını koruyarak polisin acizce saldırılarını boşa çıkardı. Gece gözaltında kalan Yürüyüş okurlarına bu kez parmak izi ve fotoraf dayatılmaya çalışıldı. Özgür Erbil çocuk şube bahanesiyle götürüldüğü odada işkence yapılarak zorla parmak izi alındı ve fotoğraf çekildi. 17 yaşındaki bir gencimize boyun eğdiremeyen AKP polisi saldırarak işkence yaparak zavallılığını göstermeye devam etti. ‘Ayakkabı bağcıklarını çıkarın’ diye emir vermenin cevabını aldıkça saldıran Bursa polisi ayakkabı bağcıklarını ve kemerleri makasla kesti.

1 Temmuz Günü çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan yürüyüş okurları ilk alındıkları andan serbest bırakılana kadar Halk Cepheliler tarafından sahiplenildiler.

*

3 Yürüyüş Okuru Bursa'da Gözaltına Alındı

Bugün, 30 Haziran Perşembe gün, saat 19.00 sularında, Bursa Kestel'de Yürüyüş dergisinin dağıtımını yapmak üzere bulunan,

3 Yürüyüş okurunun, polis tarafından zorla gözaltına alındıklarını öğrendik.

Gözaltına alınan; Tuncel Ayaz, Neşet Altay ve Özgür Erbil saat 20.20 civarında  Adli Tıp'a götürüldüklerini ve yarın, 1 Temmuz tarihinde savcılğa çıkartılacaklarını öğrendik.

***

Gemlik ve Bursa’da Dergi Satışları

Bursa: 22 Haziran çarşamba günü Bursa’nın Teleferik semtinin Akçağlayan mahallesinde Yürüyüş dergisinin son sayısının tanıtım ve satışı yapıldı. Aynı gün Kestel/ Kale mahallesinde de dergi tanıtımına çıkan üç Yürüyüş okuru bir yandan dergi tanıtımı yaparken, diğer yandan da İstanbul Okmeydanı’nda düzenlenecek olan Anadolu Halk Festivaline çağrı için el ilanı dağıttılar. Megafonla süren tanıtım boyunca kapı önlerinde oturan halkla güncel sohbetler edildi. Saat 20.30’da sona eren tanıtım boyunca iki mahallede toplam 35 dergi satıldı.

Gemlik:  22 Haziran günü eski garajdan başlayarak Yürüyüş dergisinin son sayısını tanıtan altı Yürüyüş okuru Dereboyu Caddesi ve Yeşilova Mahallesi boyunca süren tanıtım boyunca derginin son sayısının başlıkları okunarak tanıtım yapılarak 25 derginin halka ulaştırıldı.

Ana sayfa