Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

Dersim'de Süresiz Açlik Grevinin 21. Günü PDF Yazdır e-Posta
Cuma, 01 Temmuz 2011 00:00

Beyaz tülbentlerin altında gözyaşları sicim gibi ağıtlara karışıyor. Toprak yüzlü bu insanlar binlerce yıllık zulme kahrediyorlar.

Bahçesindeyiz cem evinin solda set çekilmiş Munzur karşımızda sert kayalar daha uzaklarda düşmana dik başlı dağlar. Ağıtlar sloganlara karışıyor. Arkadaşlar arabayla beni getirdilerdi, iyi ki getirmişler en önde saf tutuyorum. Bu kadar mı güzel olur insanlar resimlere bakmaya kıyılamayan pırıl pırıl yüzleri var. Yeni doğmuş çocuk tadında. Ozan, İsmail ve Abidin ellerim saçlarınızı tarasın kirpiklerinizi düzeltsin. Hüznünüz saçıma ak olarak aktı seviyorum sizleri bir kez daha.

İşi, ekmeği ve onuru için 118 günlük direnişi örgütleyip kazanan Türkan Albayrak arıyor. Desteği ile yanımızda olduğunu söylüyor. Hep birlikte kazanacağız diyoruz.

Gazetelerimizi ancak saat 12.00 gibi okumaya başlıyoruz. Haber Türk gazetesinden Umur Talu’nun bizimle ilgili güzel yazısını okuyoruz. Kamuoyu oluşturmak için köşe yazarlarını aramamızın kararlılığını almaya başlıyoruz. Seviniyoruz tabi. Daha önce Umur Talu dışında Ece Temelkuran, Ertuğrul Mavioğlu,Bilgesu Erenus ve Mehmet Esatoğlu’nu aramıştık. Bugün de Nuray Mert, Fikret İlkiz, İbrahim Karaca, Faik Bulut, Ahmet Hakan, Akın Birdal, Ayşe Düzkan, Cezmi Ersöz, Işıl Özgentürk gibi isimleri aradık. Işıl Özgentürk daha önceden haberlerimizi okumuş Sakine ananın ellerinden öpüyorum diyor. Yüreğinden kucaklıyoruz sevgili Işıl Özgentürk’ü biz de. Ayşe Düzkan şu an bir yerde yazmadığını ama sosyal form sitesinde paylaşacağını söylüyor, başarılar diliyor. Akın Birdal arkadaşlarla ne yapabileceğini konuşacağını belirtiyor. Ahmet Hakan avukatınızdan da daha ayrıntılı bilgi almak isterim diyor.  Nuray Mert konu hakkındaki tüm bilgileri mail adresine atmamızı istiyor.

Ölüm kış uykusundan uyanmış bir kez. Kışın bütün çilesini çekipte bahar çiçekleri arasında ölmek size hiç yakışmadı diyor Çemişgezek’te iki yeni şehit haberini getiren Fidan ana. Vadileri bombalayan ölüm her gece sabaha kadar nöbette burada. Burada ölümün uykusu yok. Tatili baharı yok.

Haziran bitiyor Zilan’ın çığlığı geçti öğlen alkışladık andık onu. Biz gönül adamıyız diyorum. Atilla abi onaylıyor geçecek bu günler elbet geçecek. Atilla abi öğretmen arkadaştan bugün aldı destek açlık grevi önlüğünü. Erdem abi eşi ve çoçuklarıyla geceye yolculamaya geliyor bizi iyi geceler Dersim güzel evrenin iyi insanları…

30 HAZİRAN 2011

ALİ YILDIZ’ın abisi HÜSNÜ YILDIZ

Tel: 0533 300 96 07

Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

www.cenazemiziistiyoruz.blogspot.com

Ana sayfa