Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

"Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar..." PDF Yazdır e-Posta
Cumartesi, 09 Temmuz 2011 22:35

İzmir'de Liseli Dev-Genç'liler 9 Temmuz Cumartesi günü Konak'ta eski Sümerbank önünde “Parasız, Bilimsel, Demokratik Liseler İstiyoruz. Alacağız!” kampanyasını halka anlatmak mücadeleyi büyütmek adına masa açtı. Saat 15.30 - 17.30 saatleri arası açılan masada Liseli Dev-Genç'liler eğitimin tamamen ticarileştirildiğini, liselerde yoz, bencil, bireyci halkın sorunlarından tamamen uzak yeni bir neslin yetiştirildiğini tüm bunların planlı bir şekilde yapıldığını anlattı. 134 imza toplayan Liseli Dev-Genç'liler parasız eğitim istemenin suç olmadığını, parasız eğitimin anayasal bir hak olduğunu bu yüzden Ferhat ve Berna'nın tutuklu hallerinin hukuk dışı olduğunu anlattı. Liseli Dev-Genç'liler ajitasyonlarında da belirttikleri gibi eğitimi sadece parası olanlar değil yoksul, emekçi, halk çocuklarının da alabilmesi için eğitimin parasız olması gerektiğini bunun yanında eğitim sisteminin ezberden uzak tamamen bilimsel olması gerektiğini belirttiler.

Hollanda'dan ülkemize gezmeye gelen bir aile bizleri takip ettiğini Hollanda'da yürütülen çalışmalardan haberdar olduklarını söyleyerek desteklerini ilettiler. Masaya gelen bir abla "Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar." diyerek tepkisini dile getirdi. 200'e yakın bildiri dağıtan Liseli Dev-Genç'liler halkın en meşru taleplerinden olan "Parasız Eğitim" talebini savunmaya devam edeceklerini gösterdiler.
Liseli Dev-Genç'liler “Parasız, Bilimsel, Demokratik Liseler İstiyoruz. Alacağız!”,”Ferhat ve Berna Serbest Bırakılsın”, “Öğrenciyiz HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ” , “Yaşasın DEV-GENÇ, Yaşasın DEV-GENÇ’ liler” sloganları ile eylemlerini tamamladı. Masada Yürüyüş dergisinin tanıtımı da yapıldı.

Liseli Dev-Genç'liler

Ana sayfa