Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

Çayan'a Gece Yarısı Saldırı PDF Yazdır e-Posta
Salı, 26 Temmuz 2011 07:52

Çayan mahallesinde Hüseyin Aksoy Parkında bulunan direniş çadırına, 26 Temmuz gece  saat 03.15 ‘de polis terörü yaşandı.

Önce, saat 03.15’de mahallenin elektriğini kesen özel harekat timleri,  saat 03.45’de saldırdı. Polisin mahalleye girmesinden önce, durumu fark eden halk, direniş çadırında bulunan Halk Cephelilere “mahalleye polis giriyor, dikkatli olun” şeklinde haber verdi.

Polis saldırdığında, Halk Cepheliler direndi ve bir süre özel timlerin çadıra girmesine izin vermedi.  Git-gide sayıları artan  yüzleri maskeli, şapkalarında ışık, ellerinde uzun namlulu silahlalar bulunan polisler,  12  araçla  gelerek, direniş çadırına saldırdı.  Parkta bulunan tutsak resimlerini ve pankartları söküp yerlere attılar şekerleri döktüler ve  çadırda bulunan cep telefonu ve  fotoğraf makinesini çalarak gittiler. Saldırıda gözaltı yaşanmadı. Halk Cephelilerden birinin kolu ve ayağı hafif yaralandı.

Çadırlarını hemen yeniden kuran Halk Cepheliler direnişlerine devam ediyor.

Ana sayfa