Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

Başbakanı Protesto Eden Dev-Gençliler Gözaltına Alındı PDF Yazdır e-Posta
Çarşamba, 12 Ekim 2011 13:06

12.10.2011- Çarşamba günü İstanbul Üniversitesi’nde İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yapacağı toplantıyı protesto etmek için Gençlik Federasyonu öğrencileri tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Edebiyat Fakültesinden merkez kampüse giden ara yolda, hem arkadan hem de önden, polis barikat kurularak Dev-Gençlilerin açıklama yapmasına izin vermedi. Bunun üzerine öğrenciler bunun keyfi bir dayatma olduğunu söyleyip, asıl nedeninin Tayip Erdoğan’ın gençlikten korkusu olduğunu söylediler ve yolun derhal açılmasını istediler. Yolun açılmaması üzerine Dev-Gençliler iki polis barikatı arasında bir basın açıklaması yapıp, okula gireceklerini söylediler. Basın açıklaması sonrası okula girmek isteyen öğrenciler okula alınmazken girişin yasak olduğu yerden diğer öğrenciler okula girebilmişti. Buna tepki gösteren Dev-Gençliler barikata doğru yürüyüşe geçip okula girmek istediler. Polis 11 Dev-Gençli ve bir EHP‘liyi gözaltına aldı.

 

Toplantı nedeniyle İÜ’de bugün dersler yapılmayacaktı. Hiçbir üniversite öğrencisi okula alınmayacaktı. Çünkü Tayyip Erdoğan korkuyordu. Ve bu korkusunu arkadaşlarımızı gözaltına aldırarak gösterdi. Çünkü biz oraya “bizi susturamadın,  işte 20 ay sonra yine buradayız demek için gitmiştik”.

Gözaltına alınan arkadaşlarımız şu an Vatan işkencehanesine götürüldü.  Bu andan itibaren arkadaşlarımızın başına gelebilecek her türlü olumsuzluktan başta başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere, İstanbul Emniyet Müdürü sorumludur.

KAHROLSUN FAŞİZM YAŞASIN MÜCADELEMİZ

PARASIZ EĞİTİM MÜCADELEMİZ DURDURULAMAZ

GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN

YAŞASIN DEV-GENÇ YAŞASIN DEV-GENÇLİLER

Gözaltına alınan arkadaşlarımızın isimleri:

Ekin Dalbudak, Nilay Keten, Cemray Baş, Eda Arı, Şafak Yayla, Ayberk Demirdöğen, Eser Morsümbül, Gürkan Türkoğlu,Ümit Çimen, Özgür İsmailoğulları, Hünkar Derya Güneş ve EHP’den Fidan Ataselin

GENÇLİK FEDERASYONU

mail: Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Tel: 0212 297 97 33

Ana sayfa