Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

İzmir'de Açlık Grevi Çadırına Saldırı PDF Yazdır e-Posta
Pazartesi, 14 Kasım 2011 07:49

“Füze Kalkanı Değil Demokratik Lise İstiyoruz” açlık grevi çadırına gece baskınıyla dört kişi gözaltına alındı. İzmir, Bucu Forbest’te, 13 Kasım 2011, Pazar günü saat 14.00’de, “Füze Kalkanı Değil Demokratik Lise İstiyoruz” kampanyası çerçevesinde basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın ardından çadır açılarak bir haftalık açlık grevi eylemi başlatıldı.

Kampanya hakkında bilgi vererek, füze kalkanına karşı imza toplayarak süren eyleme, gece polis saldırdı. Gece saat 23.30-00.00 civarında çadıra gelen polis, çadırda bulunan dört Halk Cepheliyi gözaltına aldı.  Çadıra ve orda bulunan tüm malzemelere (soba, battaniye, bardak, şeker, çay, bildiri, afiş, imza föyleri… vs.) polis el koydu.

Gözaltına alınan dört kişiden Emir Öztürk, Yusuf Dut, Can Bektaş Şahin, sabaha karşı saat 05.00 civarında savcılık kararı ile serbest bırakıldı. Cemali Ulu ise, yaşı  18’in altında olduğu için halen gözaltında tutulmaktadır.

Çadıra saldırı duyan Halk Cepheliler hemen alana giderek eylemlerine devam ettiler.

İzmir’deki “Füze Kalkanı Değil Demokratik Lise İstiyoruz” talepli eylem devam ediyor. Polis, çadır açıldığı takdirde tekrar saldırmakla tehdit etse de, Halk Cepheliler, eylemimiz 20 Kasım'a kadar devam edecektir, saldırılarınız bizi yıldıramaz, Füze Kalkanı Değil Demokratik Lise İstiyoruz, Amerika Defol, diyor.

Ana sayfa