Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

Muğla'da 19 Aralık Şehitlerimizi Andık PDF Yazdır e-Posta
Çarşamba, 28 Aralık 2011 22:52

Muğla’da Dev-Genç’liler 19-22 Aralık hapishaneler katliamında oligarşiye teslim olmadıkları baş eğmedikleri, onurlu bir gelecek için hayatlarını feda ettikleri için diri diri yakılan, vahşice katledilen devrim şehitlerini ve devrimcileri 24 Aralık Cumartesi günü 28 kişinin katılımıyla anma etkinliği gerçekleştirildi.

Anma etkinliğine tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı. Saygı duruşunun ardından konuşmacılar tecrit hakkında bilgiler vererek bu güne bulunan en etkili işkence silahı olan tecrittin:  yalnızlaştırmayı, iradesizleştirmeyi, kimliksizleştirmeyi amaçladığı devrimci, ilerici vatansever özgür tutsakların bu silaha bu işkenceye karşı başlattıkları ölüm orucu direnişi ile verdikleri mücadele anlatıldı.

Ardından 19-22 Aralık hapishaneler katliamı sırasında çekilen görüntüler ve katliamla ilgili videolar izletildi. Gösterimlerin ardından katliamın düzen medyasında nasıl anlatıldığı ve gerçek katliamın nedenleri, nasıl gerçekleştirildiği ve sonuçları hakkında bilgiler verildi.

Hapishaneler katliamının ardından Maraş katliamı devlet ve faşizmi hakkında bilgiler verildi.

Anma, sonunda karşılıklı soru cevapların ardından sonlandı.

Ana sayfa