Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

9 Eylül Üniversitesi'nde Faşist Saldırılar Protesto Edildi PDF Yazdır e-Posta
Perşembe, 29 Aralık 2011 23:40

29 Aralık Perşembe günü Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki faşist saldırılara karşı içinde Dev-Genç'in de bulunduğu devrimci kurumlar tarafından basın açıklaması yapıldı.

28 Aralık Çarşamba günü Dokuzçeşmeler Kampüsü'nde ülkücü faşist-polis işbirliğinde düzenlenen taşlı saldırının ardından biri başından ağır olmak üzere 10 devrimci-demokrat öğrenci yaralanmıştı. 29 Aralık Perşembe günü okulda faşist grup Türk Dünyası İktisadi Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenecek olan “Yeni Anayasa Çalışması” isimli konferansa ve bir önceki gün yaşanan faşist saldırılara karşı saat 13.00'da basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında “Ali Serkan Eroğlu'nu, Şerzan Kurt'u katleden de, 19 Aralık Katliamı'nda devrimci tutsakları katleden de dün bize saldıran da aynı faşizmdir” denildi ve öğrenciler faşizme karşı mücadeleye çağrıldı. 22 kişinin katıldığı eylem sırasında  “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Faşizme Geçit Vermeyeceğiz”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma” sloganları atıldı.

Konferansın yapılacağı salonun etrafını abluka altına alan polis konferansın bitiminde de faşistleri korumasına alarak onları arka kapıdan çıkardı. Bunun üzerine Dev-Genç'liler de okuldan ayrıldı.

Ana sayfa