Ana sayfa

Eylem takvimi

Birde şu haberi okuyun

Çorum Halkını Kürecik’e Çağırdık PDF Yazdır e-Posta
Salı, 10 Ocak 2012 20:26

Füze kalkanı değil, bağımsız Türkiye, demokratik lise ve parasız eğitim istiyoruz diyen Halk Cepheliler; Çorum’da da kampanya çalışmalarına devam ediyorlar.

7 Ocak Cumartesi günü yapılan eylemle Çorum halkı Malatya- Kürecik’e yapılacak yürüyüşe katılmaya çağrıldı.

Saat 17.00’de Özdoğanlar kavşağında toplanan Halk Cepheliler, buradan başlayarak önce Milönü Meydanı’na kadar inen Cengiz Topel Caddesi’nde bildiri dağıttılar. Esnaflar ve sokaktan geçen halka bildiriler dağıtıldı. Kampanya anlatıldı ve yürüyüş çağrısı yapıldı. Milönüne inildikten sonra da şehir meydanındaki kuyumcular arastasına kadar yine aynı biçimde bildiriler dağıtıldı. Bildiri dağıtımı sırasında, dağıtımdan sonra yapılacak basın açıklamasının duyurusu da yapılıyordu. Kahvede oyun oynarken karşılaşılan ve eylemi duyan iki kişi buradan kalkıp gelerek eyleme katıldılar.

Halk Cephelilerin toplandığı andan itibaren çok kalabalık bir halde takip ederek ve zaman zaman fotoğraf çekerek taciz eden polislere rağmen halkın bildirilere ve Cephelilere ilgisi çok yoğundu. Bildirilerin imzasını okuyan halk, Çorum’da bu çalışmanın varlığından heyecan duyduklarını belirttiler.

“Füze Kalkanı Değil, Demokratik Lise İstiyoruz” başlıklı bildiriyle yapılan dağıtımının ardından Kuyumcular arastasına gelen Halk Cepheliler, burada “Füze Kalkanı Değil, Demokratik Lise İstiyoruz” yazan Halk Cephesi \Liseli Dev-Genç imzalı pankartı açıp basın açıklaması yaptılar.

Açıklama öncesinde ‘Füze Kalkanı Değil Bağımsız Türkiye İstiyoruz’ sloganı atıldı. Halk Cephesi \Liseli Dev-Genç  adına yapılan açıklamada Halk Cephesi Liseli Dev-Genç’in aylardır yürüttüğü kampanya ile ülkedeki iktidarların emperyalizmle işbirliğini teşhir ettiği kaydedildi. Yaşanan açlığın, yoksulluğun, yozlaşmanın temel nedeninin bu işbirlikçilik olduğunun anlatıldığı açıklamada, Malatya Kürecik’te yapımı devam eden füze üssünün İran ve Ortadoğu halklarına karşı savaşta Anadolu'yu açık hedef haline getireceği vurgulandı. Anadolu’nun birçok ilinde işbirlikçiliğe karşı yapılan çalışmalarda saldırıya uğradıklarının anlatıldığı açıklamada bağımsızlık istemenin ABD'ye ve işbirlikçilerine karşı olmaktan geçtiği vurgulandı.

Uludere’de yaşanan katliama da değinen Halk Cepheliler; Uludere’de katleden de, füze kalkanına karşı bağımsızlık isteyenlere de saldıranlar aynıdır. Saldırının nedeni halk düşmanlığıdır. Halk düşmanlarına gereken cevabı vereceğiz. Örgütlenecek ve bağımsız, demokratik bir ülkeyi mutlaka kuracağız dediler.

Aylardır yürütülen kampanya dâhilinde füze 14 Ocak’ta füze kalkanının kurulacağı Kürecik’e gidileceğinin anlatıldığı açıklamada “Vatanseverler olarak, bu vatanın bizim olduğunu haykırmak için füze kalkanının kurulacağı yere gidiyoruz. Tüm halkımızı Malatya Kürecik'e yapacağımız yürüyüşe çağırıyoruz!” denildi. Açıklamanın okunmasından sonra, eylem  ‘14 Ocak’ta Kürecik’teyiz!’ sloganı ile bitirildi.

Eylemin yapıldığı yerde ve çarşı içinde bildiri dağıtımı ve açıklama yapılarak, yaklaşık 30 yıldır yapılmayan bir şey yapılmış oldu. Bölge esnafı işyerlerinin kapılarına çıkarak, sokakta yürüyen halk durarak açıklamayı dinlediler. Halk Cephesi’nin bağımsızlık mücadelesini her koşulda ve her bedeli göze alarak sürdüreceği de bir kez daha dosta düşmana gösterilmiş oldu.

Ana sayfa